14.03.2017

Stjepan Kožić ponovno kandidat za župana Zagrebačke županije

Martina Glasnović i Stjepan Kožić

Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije i predsjednik Županijske organizacije HSS-a, potvrđen je kao kandidat Hrvatske seljačke stranke (HSS) za župana Zagrebačke županije, dok je Hrvoje Frankić potvrđen kao kandidat za zamjenika župana na jučerašnjem odboru županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije. Kožić je na lokalnim izborima 2013. godine ostvario najbolji rezultat od svih župana u Hrvatskoj pobjedom u prvom krugu s 56,53% glasova.

Kožić, koji je jednoglasno izabran za kandidata Hrvatska seljačke stranke na predstojećim lokalnim izborima, župan je Zagrebačke županije posljednjih 16 godina. U njegovom mandatu Zagrebačka županija prometnula se u jednu od najuspješnijih županija u Hrvatskoj s pokazateljima stalnog i stabilnog rasta.

Aktualni župan prije svega je zahvalio članovima županijske organizacije HSS-a na povjerenju koje su mu poklonili u utrci za novi mandat. „Glavni cilj koji nam uvijek mora biti pred očima su stanovnici Zagrebačke županije i njihova dobrobit. Za njih smo radili posljednje četiri godine i za njih radimo i dalje jednakom energijom kao i na početku i oni su mi glavni motiv zbog kojeg sam prihvatio još jednu kandidaturu.“

„Zagrebačka županija po čitavom nizu pokazatelja je u samom hrvatskom vrhu. Podatak koji me posebice raduje da smo drugi u Hrvatskoj odmah iza Zagreba prema kriteriju prihoda poduzetnika, jer su upravo poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici naša snaga. Mnogo govori i pokazatelj da smo jedna od tri županije u cijeloj državi koja više uplaćuje u državni proračun nego što iz njega uzima. Rast naše županije plod je rada i energije koju smo uložili u njenu dobrobit. Zagrebačka županija je iz dana u dan bolje mjesto za život i možemo biti ponosni na to“ dodao je Kožić istaknuvši kako je i sama županija ove godine značajan investitor jer kreću u realizaciju investicije u vrijednosti preko milijardu kuna. Župan je uz to podsjetio i na neke od najvažnijih projekata u zadnje četiri godine u Zagrebačkoj županiji, poput IKEA-e u Rugvici, izgradnje brojnih škola i sportskih dvorana te izravnih pomoći danih poljoprivrednicima i gospodarstvenicima.

Željko Stanec i Hrvoje FrankićKožić je podsjetio okupljene kako su najveće bogatstvo Zagrebačke županije njeni stanovnici i zaključio: „Stanovnici Zagrebačke županije, od Samobora na zapadu do Vrbovca i Ivanić-Grada na istoku, zaslužuju nekoga tko će raditi svim srcem za njih, i siguran sam da će naš trud i rad i na ovim izborima biti prepoznat.“

Na odboru županijske organizacije HSS-a potvrđen je i kandidat za zamjenika župana Zagrebačke županije, Hrvoje Frankić diplomirani ekonomist iz Samobora. Frankić je trenutni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Samobora, a četiri godine je obnašao i funkciju zamjenika gradonačelnika Samobora.

Na predstojećim lokalnim izborima Stjepana Kožića za župana Zagrebačke županije podržati će niz stranaka, a među njima i SDP koji će dati svoju kandidatkinju za zamjenicu župana, Nadicu Žužak. Žužak je aktualna članica Županijske skupštine i pročelnica za financije, mjesnu i lokalnu samoupravu grada Jastrebarskog, a istaknula se i kao pomoćnica ministra u Ministarstvu poduzetništva i obrta.

„Zagrebačka županija godinama napreduje jer smo se mi u HSS-u pokazali kao faktor političke stabilnosti u županiji oko kojeg su se uvijek okupljali drugi. Otvoreni smo za suradnju sa svima onima kojima će dobrobit žitelja Zagrebačke županije biti na prvom mjestu kao i nama, i koji  će tom poslu prionuti jednako marljivo kao i mi. Ovaj put smo takvog partnera za stabilan nastavak razvoja županije našli u SDP-u“, zaključio je župan Kožić.

Župan Kožić će biti i nositelj zajedničke liste HSS-a, SDP-a i partnera na razini Zagrebačke županije.

Odbor HSS-a Zagrebačke županije