26.01.2020

Priopćenje HSS-a Zagrebačke županije

 

hss martina glasnovic IMG_20191013_135619Temeljem objava u javnosti o odlasku gosp. Štefana Stanešića iz članstva HSS-a zbog neslaganja s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom, dužni smo isto demantirati. Naime, gospodin Štefan Stanešić je sredinom ožujka 2019. godine udaljen iz članstva HSS-a odlukom predsjednice Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije zbog podaničkog pristupa i podilaženju ucjena velikogoričkog HDZ-a da mimo tijela ovlaštenih Statutom HSS-a potpiše koalicijski sporazum. Njegova izjava u medijima je kontradiktorna obzirom da je upravo gosp. Stanešić u više navrata molio predsjednika HSS-a da utječe na županijski HSS kako bi se odluka o njegovom udaljenju iz članstva HSS-a povukla.

Također, županijski HSS drži nedopustivim miješanje članova HSS-a u unutarstranačke sukobe drugih političkih stranaka te, kako je sam gosp. Stanešić izjavio, njegovoj nakani o preuzimanju velikogoričke HVIDRA-e mimo redovnih izbornih procesa, a sve u dogovoru sa saborskim zastupnikom HDZ-a Josipom Đakićem.

HSS je stranka osnovana prije 116. godina. Ova izvorna hrvatska politička ideja braće Radić nije na prodaju za osobnu korist. Kao i mnogi pojedinci, bivši članovi i članice HSS-a, svoju medijsku pažnju i bitnost ne temelje na svom radu i doprinosu društvu već na nanošenju štete HSS-u s ciljem dodvoravanja vladajućoj garnituri.

Za kraj, radi istine, napominjemo da je predsjednik HSS-a Krešo Beljak sudionik Domovinskog rata te njegov ratni put nema nepoznanica. Budući da gosp. Stanešić pokazuje interes za proučavanjem ratnog puta političara, vjerujemo da će s istom strašću prionuti istraživanju ratnog puta pojedinaca vladajuće garniture iz redova HDZ-a u gradu Velikoj Gorici, Zagrebačkoj županiji, a kako vidimo, posla ima i na državnoj razini.

S poštovanjem,

PREDSJEDNICA ŽO HSS-a ZAGREBAČKE ŽUPANIJE 

Martina Glasnović