10.03.2015

Kriminalistička policija u Plemenitoj općini turopoljskoj

Nedavno je GT pisao o anonimnoj kaznenoj prijavi protiv bivših čelnih ljudi POT-a zbog navodnih malverzacija oko uzgoja turopoljske svinje. To je izazvalo veliku prašinu i žestoku javnu reakciju bivšeg župana Franje pl. Kosa i nejavne pritiske na GT od strane bivšeg kaštelana POT-a Željka Stanilovića.

pot

Obratili smo se za informacije novom županu Mihaelu pl. Pavišiću kojem su neki osporavali zakoniti izbor za župana turopoljskog na zadnjem Lucijskom spravišću POT-a. Usprkos „tužakanja“ po ministarstvima i Županiji, krajem veljače, Ured državne uprave Zagrebačke županije, odobrio je upis Pavišića kao župana i odgovorne osobe koja void Mihael pl. PavišićPOT. Legalno izabrani župan turopoljski odgovorio je 23. veljače na upit GT-a. U odgovoru se između ostalog navodi:.. „Možemo potvrditi da je Policijska uprava zagrebačka, točnije Sektor za gospodarski kriminalitet, zatražila dokumentaciju o financijskom poslovanju POT-a u razdoblju od 2007. do 2014. godine. S obzirom na navedenu istragu i našu obvezu suradnje, POT ne može komentirati događaje niti prejudicirati ispravnost poslovanja u tome razdoblju“.

GT doznaje da je POT iznajmio fotokopirni aparat jer policiji treba dostaviti preslike oko 15 tisuća dokumenata. Policija je od POT-a zatražila da upozori istražitelje koja dokumentacija nedostaje i na koje se odluke i troškove sumnja da su protuzakoniti. Već sada se zna da jedan prodavač kukuruza za prehranu Turopoljske svinje tvrdi da je njegov potpis na dijelu dokumentacije o prodaji kukuruza krivotvoren.

Novo čelništvo POT-a s Mihaelom Pavišićem na čelu, nastavlja sređivati stanje u POT-u s ciljem, kako ističu, normalizacije poslovanja i vraćanja ugleda i povjerenja u posrnulu Plemenitu općinu turopoljsku.

pot odgovor